Olabakken eies av Ola Idar Løkken og ligger i Østre Gausdal. Interessen for elghunder har kommet gradvis. Fra jakt uten hund og fram til en erkjennelse av at jakt egentlig dreier seg om å bruke hunder og utnytte deres enestående egenskaper til å finne vilt.

Kennelens filosofi er å avle på kvalitet med hunder som har mye og tidlig jaktlyst. En avlshund skal lose på elgen i timesvis før den er 2 år gammel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bare eieren som ikke legger øra

NOJCH Botnebekkens Lilli(jämthund); etter min mening ei typisk avelstispe. "Ferdig" jakthund på første slippet i jakta 2013. Her var det ikke mye som skulle læres, alt var ferdig inne i hodet fra fødselen. Flere hunder i samme kullet har også vist gode takter. Lilli kan kalles inn fra losen om jeg er veldig tett innpå, men ellers har det til nå bare vært mye snø som stopper henne. Lilli er et resultat av målbevisst og riktig avelsstrategi fra Botnebekken.

Utstilling: VG på Prestøya 2013, G på Lyngna 2013 ( dårlig dag å ville ikke vise seg fram) og Excellent, BK, 1BKK, CK, CERT, 1BTK BIM på Lillehammer 2013 og VG på Lillehammer 2014

Jaktprøver: 85p på 1 dags, 1. nov 2013, 152p på 2 dagersprøve 7 og 8 nov 2013, 80,5 p 5 nov 2014. Lilli har gått tre jaktprøver i tillegg til prøvene med 1. premie. I alle tre har har Lilli funnet elger som bare løper og det har resultert i 0. premie.

Lilli har hatt3 kull så langt. I 2014 med Botnebekkens Major  i 2015 med Botnebekkens Arko og med Botnebekkens N-Kastor i januar 2016.

Valpene etter Lilli tegner veldig bra! Mye jaktlyst preger avkommene, speiellt C kullet ser ut til å være tidlig ute. Det er skutt elg for flere allerede v 7/8 mnd alder. Caya har også gått til 1. premie i januar 2017! Det er imponerende!

Olabakkens Anni; etter Botnebekkens Lilli og Botnebekkens Major.

Anni er født 12. mars 2014 og er ei veldig ivrig tispe som tegner veldig bra. Jakta 2015 ble første kontakt med elg, dette løste hun veldig bra og vi fikk skutt elg i skikkelig los for Anni. Vi rakk ikke mere en 2 èn dagsprøver ila høsten - begge med 1. premie som resultat. Anni har et reelt søk og til nå har det vært stand i uttaket hver gang. Hun jobber aktivt med elgen og det er lett å få skuddjsanse. Lostakten er mellom 80-95 i prøvene og i slipp ellers.

2 stk 1. premie på jaktprøve, 2 VG på utstilling og godkjent elgsporprøve i 2015. 2- dagers ble gjennomført i desember 2016 på krevende føre. Anni gikk til solid 1. premie begge dager!

Anni er parret med Botnebekken N-Kastor 26 januar. Kombinasjonen Lilli og N-Kastor fra 2016 ga mersmak Kul

Åskbergets Ølvir(jämthund); "Svensken" er ingen avelshund! Men han er en riktig "kjøtthund" Vi har skutt mange elger for han og sannsynligvis vil mange flere elger høre hans kolossale losmål som sin siste opplevelse før det smeller. Han har vært veldig bra høsten 2014 og 2015, det er uttak stort sett hver gang han slippes og vi har skutt mange elger i skikkelige loser for han.

"Svensken" fortsetter som før, skikkelig fres med mange gode elgarbeid som fører til skutt elg i jakta.

Excellent på utstilling

3. pr. på jaktprøve 8.12.2011