NJ(L)CH Botnebekkens Lilli

Lilli er født 9 mai 2012 og kommer fra Botnebekken. Mora til Lilli er Moposarven Siru, ei tispe som ble henta til Botnebekken som valp. Siru er ei tispe med ekstreme kvaliteter når det gjelder jaktlyst og vilje til å jobbe med elgen. Fra kullet til Siru er 4 av 8 jch. Siru ble parret med Tuike Salon Wallu og valpene ble L kullet fra Botnebekken. Wallu er etter Tuike Salon Wilma og Långsjönasets Joker. Denne kombinasjonen ble ganske utrolig, med 15 valper, der det nå er 12 jaktchampioner. Wallu har slått bra til i avlen og har allerede mange individer etter seg som beviser at bredde og medfødt jaktlyst videreføres.

Lilli bør derfor ha de egenskaper som behøves for å føre disse linjene fra mor og far videre!

Lilli ble sluppet en gang høsten 2012. Det resulterte i direkte søk, var ute på 5-600 meter i 20 min. Det ble tilslutt uttak på et rådyr. Høsten 2013 ble det tre treningsturer i treningsfelt på elg. Fine søksturer direkte. Slipp nr 1 ble bare søk uten uttak, slipp nr 2 uttak på kvige som løp uten stopp. Slipp nr 3, 2 søksturer på 20 min før uttak på enslig ku på tredje søkstur 800 meter fra slippstedet/meg. Det ble los på denne kua resten av dagen inkl 2 støkkinger. Første jaktdagen ble det uttak på ku og kalv! Siden har Lilli levert hver eneste gang hun er sluppet. Jager med fine søk hele dagen.  

Lilli er ikke trenet på fersk eller blodspor før sporpøve høsten 2013 som hun bestod uten problemer

L-kullet fra Botnebekken har pr. nå 4/9 i kullverdi men flere er påmeldt jaktprøve. Bredden i kullet til Lilli og bredden på mor- og farsiden i kombinasjon med Lilli sine tydelige medfødte egenskaper, burde tilsi at dette er ei tispe med gode avlsegenskaper.

I tillegg er Lilli veldig rolig og tillitsfull tispe. Hun virker nesten uinteressert i det meste, helt til hun slippes løs. Hun går til vanlig sammen med andre hunder, både tisper og hanner og det er aldri bråk i hundegården.

2014

Lilli ble parret med Botnebekkes Major i januar 2014. Resultatet ble tre valper i Mars; Olabakkens Anni, -A-Mistra og - A-Jack. Det er  skutt elg for Jack og Mistra har jaget elg i jakta uten at det lyktes å få skuddsjanse på elgen. Anni er blitt igjen på Olabakken og  det er mere en nok jaktlyst for å si det slik. Høsten 2015 har Anni slått til skikkelig og det er skutt elg i los og 2 jaktprøver med 1. premie som resultat.

2015

Etter nøye vurdering av hanner har valget falt på Botnebekkens Arko som partner i 2015. Dette valget er gjort for å optimalisere jaktegenskaper med en forholdsvis "sikker" avlshanne. Arko er kommet på Svenske Jämthunklubben sin Elit-liste over anbefalte avlshanner og har en høy premieprosent på avkommene.  Det er også en ekstrem bredde i A-kullet fra Botnebekken der flere fra dette kullet har meget gode resultater i avlen allerede. Derfor forventer jeg at alle valpene fra denne parringen skal bli gode jakthunder og at flere av disse har ekstreme egenskaper som kan bidra til ytterligere avlsframgang. Kombinasjonen med A og L kullet fra Botnebekken gir en lav innavlsprosent og linjene tilbake til Backe King med Raikukorven Benita, Rakukorven Roomeo og Bjønnhjellens Troya på farsiden og Robin på morsiden sammen med mere "moderne" kombinasjoner med Långsjønasets Joker SKAL gi gode resultater på jaktegenskapene hos valpene. Ekseriøret forventes også å være i det øvre sjiktet av premieskalaen. Valpene er nå 7 måneder og alle sammen tegner veldig bra! eksteriør og psyke ser veldig bra ut så langt.

2016

Lilli er parret met NOJCH Botnebekkens N-Kastor i januar 2016. Kombinasjonen er planlagt for å gi tidlig jagende hunder med sterks psyke uten at valpene skal bli totale jaktidioter uten kontakt. Bredden i N kullet fra Botnebekken og i linjene bakover tilsier at dette er en sikker parring.

 

2017

Og det BLE en sikker parring. Alle valpene i C kullet er tidlig ute med mye jaktlyst. Det er skutt elg for flere av valpene allerede v 7 mnd alder. Èn har også gått prøve til 1. premie i januar!!!

Lilli får antagelig et friår - det vurderes valper på Lilli i 2018.